ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Mahmut Barstugan İlkokulu

Mrt

Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde öğrencilerimizin ramazan geleneklerini ve görenekleri öğrenmeleri adına okul öncesi öğretmeni Makbule Keskiner öğrencilerimize Hacivat ve Karagöz adlı gölge oyununu sergilemiştir.

Mrt

Okulumuzda Kadınlar gününe özel düzenlenen 2. Anne atölyesinde öğrenciler anneleriyle beraber "Kadınlar Çiçektir"  adlı etkinlik yapılmıştır. Etkinlik öğrencilerin annelerine çicek verip fotoğraf çekmesiyle son bulmuştur.

Mrt

Okulumuzda öğrenim gören 2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin test çözme becerileri kazanmaları, kodlamayı öğrenmeyi ve eksik konularını tespit edilmesi adına düzenlenen deneme sınavımız başarıyla tamamlanmıştır.

Şbt

Şanlıurfa valiliği tarafından yürütülen Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi (BİGEP) kariyer günleri yapılmaktadır. 1. Kariyer günü planında polis memuru Furkan GÜRSOY okulumuz ilkokul ve ortaokul öğrencilerine polislik mesleği hakkında konferans vermiştir. Konferansta;

·        Polislik mesleği nedir?

·        Nasıl polis olunur?

·        Polis olmanın koşulları nedir ve süreç nasıl ilerler?

·        Polisliğin eğitim süreci?

·        Polis olduktan sonra bizi neler bekler? gibi sorulara cevap vererek öğrencilerin meraklarını gidermiştir.

Şbt

Şanlıurfa valiliği tarafından yürütülen BİGEP projesi kapsamında anasınıflarımızda eğitim gören öğrencilere sınıf öğretmenleri MAkbule KESKİNER ve Sevgül YAMAN tarafından etkileşim kitap okuma saati etkinliği yapılmıştır. Bu etkinlikle öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanması ve türkçe kelimelerinin anlamını öğrenmesi amaçlanmaktadır.

Şbt

Okulumuzda okuma-yazma eksiklikleri olan 4. sınıf öğrencilerine sınıf öğretmenleri Tuba KARAKOÇ ve Feride YÜREKLİ tarafından telafi dersleri verilmeye devam etmektedir.

Şbt

Okulumuz öğrencisi olan Kübra Demirel isimli öğrencinin ayaklarından ameliyat olması sebebiyle öğretmenlerimizden sınıf öğretmeni Feride YÜREKLİ ve rehber öğretmen Merve TACİR aileyi ziyarette bulunmuşlardır. Ziyarette öğrencinin derslerinden geride kalmaması için gerekli ödevlendirmeler yapılmıştır.

Şbt

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Kapsamında okulumuzda yapılan Sevgi temalı şiir yarışmamızın kazananları belli oldu.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ( BİGEP) kapsamında okulumuz ana sınıfında  Benim Annem Bir Melek yapılmşı ve bu şekilde öğrencilerimizin öğrenme sürecini hızlandırmak, sosyal, görsel, duygusal, işitsel zekalarına olumlu bir biçimde destek olmak, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak, gelişimlerini desteklemek ve aile içindeki ilişkilerini olumlu etkilemek hedeflenmiştir

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ( BİGEP) kapsamında okulumuz ana sınıfında  Soğuk Kahve Etkinliği yapılmşı ve bu şekilde öğrencilerimizin öğrenme sürecini hızlandırmak, sosyal, görsel, duygusal, işitsel zekalarına olumlu bir biçimde destek olmak, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak, gelişimlerini desteklemek ve farklı tatları hissetmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ( BİGEP) kapsamında okulumuz ana sınıfında  Limonata Şenliği yapılmış ve bu şekilde öğrencilerimizin saglıklı beslenmesini el becerilerini geliştirerek bir ürün ortaya çıkarabilmeleri hedeflenmiştir.